Veilig Handelen

Veilig handelen = Eerlijk handelen

Verkoopjekadobon.nl brengt mensen die cadeaubonnen willen ruilen, kopen en verkopen via internet met elkaar in contact. Het merendeel van de adverteerders op Verkoopjekadobon.nl is betrouwbaar, maar let op: de transacties die tussen aanbieder en vragen worden gesloten vinden buiten de website om plaats. Hieronder volgt een aantal handige tips!

1. Gebruik je gezonde verstand en vertrouw op je gevoel. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

2. Wees extra voorzichtig bij ruilen 'met' het buitenland. Dit zal niet veel voorkomen, aangezien Verkoopjekadobon.nl voornamelijk gericht is op de Nederlandse markt. Mocht je toch een ruil over de landsgrenzen heen doen, dan is het verstandig om de contactgegevens van de persoon in kwestie goed te controleren en wederom je gezonde verstand te gebruiken.

3. Maak duidelijke afspraken met elkaar en bewaar alle informatie. Je kunt hierbij denken aan gegevensuitwisseling, persoonlijke (contact)informatie, etc.

4. Mocht een gebruiker zijn afspraken niet nakomen, doe dan bij oplichting altijd aangifte bij de politie (dit kan Verkoopjekadobon.nl niet voor je doen). Meldt oplichting ook altijd aan Verkoopjekadobon.nl. Als de claim gegrond wordt geacht, kan Verkoopjekadobon.nl de gebruiker (tijdelijk) weren van de site. Meldingen kun je doen via de contactpagina.

Let op!
Verkoopjekadobon.nl vraagt nooit om je creditcard- of bankgegevens.
Verkoopjekadobon.nl vraagt nooit gegevens op te geven op pagina's die je niet vanaf Verkoopjekadobon.nl kunt bereiken.
Verkoopjekadobon.nl vraagt nooit om je wachtwoord in een e-mail.

Hoe lang is een cadeaubon geldig?
Staat er op de cadeaubon geen datum? Dan is de bon voor altijd geldig. Staat er alleen een uitgiftedatum op de cadeaubon? Dan is de bon vijf jaar geldig. De uitgiftedatum is de datum waarop de cadeaubon gekocht is. Er bestaan ook cadeaubonnen die korter geldig zijn. Dan staat er vaak een uitgiftedatum op, en hoe lang de bon geldig is. Is een cadeaubon korter dan een jaar geldig? Dan kan dat niet redelijk zijn. De verkoper moet dan aantonen dat dit toch redelijk is. Bijvoorbeeld bij consumptiebonnen of muntjes voor een bepaald feest of festival.

Is je cadeaubon niet meer geldig? Dan kun je de verkoper niet dwingen om toch nog iets uit te mogen zoeken. Soms mag je toch nog iets uitzoeken. Dat hangt af van de verkoper.